Altındağ Haberleri | Altındağ Son dakika | Altındağ Haber | Ankara

Altındağlı Kadınların Ankara Gezileri Başladı

Altındağ Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen kültür gezileri yeniden başladı. Altındağlı kadınlar, bu gezilerle yaşadıkları şehri keşfe çıkıyor.

photo

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, kültür gezilerinin yaz boyunca devam edeceğini ve Altındağlı kadınların yaşadıkları şehri daha yakından tanımalarını istediğini belirtti.

Bu yılki kültür gezilerine ilk olarak Doğantepe, Çamlık ve Karakum Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye kadınlar katıldı. Altındağlı kadınlar, geziler kapsamında Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve PTT Pul Müzesi’ni gezdi. Ayrıca Hacı Bayram Veli Camii’ni ziyaret eden kadınlar, Hacı Bayram Veli Türbesi’nde de dua etme imkânı buldu. Kadınlar, keyif ve maneviyat dolu bir gün geçirdiklerini ve yeniden başlayan gezi maratonuna katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, kadınların Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini keşfetmelerine imkân sağlayacak bu gezilerin önemine değindi. Tiryaki, "Kültür gezilerimizin ilki gerçekleşti. Geçmiş dönemlerde de Altındağlı vatandaşlar için kültür gezileri düzenlemiştik. Gezilerimiz o kadar fazla ilgi görüyordu ki, katılan kadın sayısı da, gezilen rota sayısı da her geçen gün artmıştı. Yine öyle olması için elimizden geleni yapıyoruz. Gezilerimiz, diğer merkezlerimize üye kadınlarla ve farklı rotalarla devam edecek" dedi.

Altındağ Belediyesi’nin bu tür kültürel etkinliklerle Altındağlı kadınlara yaşadıkları şehri tanıtmayı hedeflediğini belirten Tiryaki, kadınların sosyalleşmesine de katkı sağladıklarını ifade etti. Başkan Tiryaki, kültür gezilerinin yoğun ilgi görmesi nedeniyle her yıl daha geniş katılımlarla devam ettiğini ve bu yıl da kadınların ilgisini çekecek birçok rota belirlediklerini söyledi.

Altındağlı kadınlar, kültür gezilerinin kendilerine farklı bir bakış açısı kazandırdığını ve Ankara’nın zengin tarihini keşfetmelerine yardımcı olduğunu dile getirdiler. Geziler sayesinde hem eğitici hem de keyifli zaman geçirdiklerini belirten kadınlar, belediyeye teşekkür ettiler.

Altındağ Belediyesi’nin kültür gezileri, yaz boyunca devam edecek ve farklı rotalarla Altındağlı kadınları Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturmaya devam edecek.

4o

Bu haber 272 kez okundu - Son Güncelleme: 6.06.2024 23:11:31

Yorumlar

Altındağlı Kadınların Ankara Gezileri Başladı haberi ile ilgili yazılan yorumlar